top of page
  • Фото автораTravel Designer

Все про пляжі Занзібара


Розпочнімо з загальної картинки. Для відпочинку зазвичай розглядають Північне та Східне узбережжя, трохи південь, але на заході і півдні майже немає курортів з хорошим пляжем.


Ще одна особливість занзібарських пляжів це відливи-приливи. Але розберімося детальніше:


Північ: тут гарно розвинена інфраструктура, тобто багато ресторанчіків, кафе, барів та магазинчиків. Тут висока концентрація готелів від високого рівня до економ варіантів, лоджів, приватних віл та хостелів, з наявністю першої, другої та навіть третьої ліній, як висновок досить людно.

Кендва - стоїть в топі кращих пляжів. Причина м'який білий пісок і чудові заходи в воду, де навіть в відлив не буває мілко. Це все правда, але зважайте є західний і східний пляж Кендви, останній вже має відливи.

Нунгві як і Кендва, по суті це одне й те саме узбережжя, і один пляж перекітає в інший.


Схід: тут багато красивих і менш людяних пляжів, єдине, що тут досить великі приливі і відливи.

Матемве і Пвані Мчангані - дуже відлюднені, дуже красиві, але мають значні відливи - приливи (вода може уходити на 1.5км і більше). Підійде для улюбленців дайвінгу та снорклінгу, бо поряд знаходиться морський заповідник Мнемба.

Паже і Джамбіані – Паже – це столиця занзібарського кайтсерфінгу. Тут багато молоді, але і величезні відливи можуть сягати 2 км. Саме в Паже знаходиться відомий ресторан на скалі – Rock.

Джамбіані подібний до нього, але без інфраструктури та кайту. Дно дуже чисте, тому ця локація прекрасно пасуватиме для відпочинку з маленькими дітьми.

Казімказі – дуже віддалений, тут майже немає готелів, але тут починаються 2 найвідоміші екскурсії – купання з дельфінами та Блю Сафарі.


Крім пляжів Занзібара, поряд розташовані менші острови, про які слід також зазначити.

Острів Пемба - менш туристичний, з дикими пляжами, з декількома готелями. Фішка одного з них це кімната підводою. Чудова рибалка.

Острів Мнемба - приватний острів у власності Біла Гейтса, поряд знаходиться чудовий морський парк, де відбувається багато дайвінг турів.

Острів Танда - ексклюзивний острів люксового рівня.


Сподобалася стаття? Не забудьте поставити вподобайку? А можливо залишилися питання? Їх можна задати в коментарях до цього посту.


Пост: Blog2_Post
bottom of page