top of page

Історичний маршрут Ефіопією

Діє:

01.03.2024-31.12.2024

Код програми:

01ETHINORTHTOUR

Кількість подорожуючих:

Від 1 особи

Напрямок:

Ефіопія

Маршрут і кількість днів

МАРШРУТ: Аддіс-Абеба - Бахір Дар – Гондар – Лалібела –Аксум* – озеро Лангано

ОПИС ПРОГРАМИ:

День 1:

Зустріч в аеропорту Трансфер в Sapphire Addis Hotel в Аддіс-Абебі Аддіс-Абеба, що означає "Нова квітка", була заснована імператором Менеліком II у 1887 році. Він обрав це місце через його розташування в межах пагорбів Ентото, тут здавна був центр політики шоанів. Аддіс-Абеба лежить на центральному нагір'ї, ця столиця входить в п’ятірку за висотою у світі. Це приємне і жваве місто з широкими проспектами, вкритими жакарандовими деревами, цікавими музеями та одним з найбільших ринків під відкритим небом в Африці. Столиця багата на вражаючі пам'ятки архітектури, які перемежовуються зі скромними, вибіленими на сонці хатинками.

Розміщення: SAPPHIRE ADDIS HOTEL Система харчування: повний пансіон (сніданок, обід, вечеря)

День 2: Після сніданку, переліт в Бахір-Дар, де ви зустрінетеся з місцевим представником, що відвезе вас в готель. Бахір-Дар в перекладі з амхарської мови означає "на березі моря". Відпочивши, ви поїдете до водоспаду Блакитний Ніл, відомого в народі як Тіссіат, що в перекладі означає "Вода, що димить". Водоспад має ширину 100 метрів, а вода падає з висоти 45 метрів, утворюючи мальовничі хмари і веселку. Друга половина дня буде присвячена відпочинку на курорті.

Розміщення: KURIFTU RESORT AND SPA Система харчування: повний пансіон (сніданок, обід, вечеря)

День 3:

Сьогодні після сніданку ви вирушите на човні до озера Тана, щоб відвідати два відомі острівні монастирі озера, а саме: Ура Кідане Міхрет і Азуа Маріам. Обидва монастирі мають чудові настінні розписи, на яких зображені сцени зі Старого і Нового Заповітів Біблії. Ближче до вечора ви відвідаєте ринок, де можна знайти традиційні накидки і шарфи ручної роботи, виготовлені з хорошої місцевої бавовни. Також ви можете відвідати село Вейто, розташоване за 2 км на захід від міста, відоме своїм виробництвом човнів Танква. Нарешті, ви побачите палац імператора Хайле Селассіє в Бізеїті, звідки відкривається чудовий вид на місто і озеро, в тому числі на місце, де з озера витікає Блакитний Ніл.

Розміщення: KURIFTU RESORT AND SPA Система харчування: повний пансіон (сніданок, обід, вечеря)

День 4: Сьогодні рано вранці ви поїдете до Гондера (3 години, 180км). Поселення в готель. Гондер - імперське місто Фасилідів. Місто було першою столицею Ефіопської імперії, яка виникла в 1632 році, з часів правління Фасілідеса. Королі Ефіопії правили звідси більше ніж два століття. У Гондері є десяток замків, побудованих різними імператорами протягом 236 років. Замки відображають славу гондерських королів і мають свій особливий архітектурний стиль. Ще одне цікаве місце - басейн Фасілідес, в який паломники досі занурюються під час святкування Тімкет (Водохреща). Після знайомства з Гондарем, ви попрямуєте до церкви Трійці Дебре Бірхан, в якій побачите чудові фрески, що прикрашають дах і стіни.

Розміщення: MAYLEKO LODGE Система харчування: повний пансіон (сніданок, обід, вечеря)

День 5: Сьогодні ви вирушите до аеропорту Гондеру, щоб вилетіти в Лалібелу. Після прибуття вас зустріне наш представник, який відвезе вас в готель для поселення. Лалібела по праву визнана одним із чудес світу. Наприкінці 12-го і на початку 13-го століть король Лалібелла з династії Загве побудував у цьому місці низку витесаних у скелях церков, назвавши його Новим Єрусалимом. Витесані зі скелі, в якій вони стоять, ці високі споруди здаються надлюдським творінням за масштабом, майстерністю виконання та концепцією. 11 церков у місті названі на честь царя. Сьогодні ви дослідите першу групу з шести церков, які лежать у скельних колисках, одна за одною: Бет Голгофа, Бет Мікаель, Бет Маріам, Бет Мескель, Бет Данагель і Бет Медхане Алем.

Розміщення: MEZANA LODGE Система харчування: повний пансіон (сніданок, обід, вечеря)

День 6: Вранці ви відвідаєте другу групу скельних церков. Південносхідна група церков має більш нестандартний дизайн. Вважається, що деякі з окремих церков у цьому кластері були світськими за походженням, а деякі з них з'явилися на п'ять століть раніше правління короля Лалібели. До церков південно-східного кластеру належать Бет Гебріель-Рафаель, Бет Авва Лібанос, Бет Лехем, Бет Емануїл і Бет Меркуріос. Згідно з легендою, Бет Абба Лібанос був побудований за одну ніч дружиною Лалибели, Мескель Кебре, якій допомагала група ангелів. Насамкінець ви відвідаєте Бет Гіоргіс, можливо, найелегантнішу і найвеличнішу з усіх церков Лалібели, яка розташована дещо ізольовано в південно-західній частині села на похилій скелястій терасі. До неї можна дістатися тільки через тунель. Після обіду прямуватимемо в монастир Накуто Лааб, за 6 км від Лалібели, куди можна доїхати на машині. Це простий, але захоплюючий приклад східної групи церков, висічених у скелях в Лалібели. Ближче до вечора ви відвідаєте відкритий ринок Лалібели, після чого відчуєте справжню ефіопську гостинність на традиційній кавовій церемонії. Розміщення: MEZANA LODGE Система харчування: повний пансіон (сніданок, обід, вечеря)

День 7: Сьогодні, після сніданку, ви прибудете в аеропорт, щоб вилетіти до Аксума*. Після прибуття вас зустрінуть і відвезуть до готелю, де ви зможете освіжитися перед тим, як вирушити на екскурсію Аксумом. Аксум відомий своїм собором Святої Марії Сіонської, де за легендою, зберігається оригінальний Ковчег Заповіту. Тут є кілька монолітних стел, виготовлених з окремих шматків граніту, три з яких мають однакові прикраси. Ще одним скарбом є Палац цариці Савської. Це місце містить залишки того, що колись було масивним палацом з тонко обробленими кам'яними стінами, глибокими фундаментами і власною вражаючою дренажною системою. Вважається, що це найстаріша будівля в Аксумі.

Розміщення: SABEAN INTERNATIONAL HOTEL Система харчування: повний пансіон (сніданок, обід, вечеря)

День 8: Зранку трансфер в аеропорт, щоб здійснити рейс до АддісАбеби. Після прибуття переїзд на озеро Лангано, що розташовано в 3х годинах їзди. Поселення в готель і відпочинок. Тут ви зможете насолодитися прогулянками вздовж берега озера, плаванням на каное та купанням. Попри те, що озеро є безпечним для купання, ми не радимо це робити. Територія багата на дику природу, зокрема бабуїнів, бородавочників, мавп і зрідка бегемотів. На східному березі озера знаходиться природний заповідник Східне Лангано, де можна провести чудове сафарі. Відвідувачі можуть навіть досліджувати його верхи на конях. Ліси є домівкою для понад 300 видів птахів (7 ендемічних) і часто можна зустріти мавп колобус. Розміщення: SABANA BEACH RESORT Система харчування: повний пансіон (сніданок, обід, вечеря)

День 9: Вільний день біля озера Лангано.

Розміщення: SABANA BEACH RESORT Система харчування: повний пансіон (сніданок, обід, вечеря)

День10: Сьогодні вас перевезуть назад до Аддіс-Абеби і в аеропорт Ентеббе, щоб ви встигли на свій міжнародний рейс додому або продовжили подорож дивовижною Африкою

*Відвідання Аксуму можливе в підтвердження безпекової ситуації на кордоні з Єрітреєю.

ТУР ВКЛЮЧАЄ:

✓ Проживання як зазначено програмою, в цих готелях або подібних

✓ Харчування згідно програми

✓ Трансфери

✓ Послуги сертифікованого англомовного гіда-водія

✓ Вода та перекуси в авто

✓ Вхідні квітки в національні парки та всі зазначені в програмі активності

✓ 24/7 Гаряча лінія та координація подорожі

✓ Страхування на час подорожі


В ТУР НЕ ВХОДИТЬ:

✓ Міжнародний переліт

✓ Віза

✓ Внутрішні перельоти (опціонально для скорочення переїздів на авто)

✓ Чайові та власні витрати

✓ Додаткові екскурсії, що не передбачені програмою


ВАРТІСТЬ: Залежить від кількості подорожуючих, дат та фінально узгодженої програми. Просимо звертатися до наших тревел дизайнерів для отримання розрахунку по туру.

bottom of page