top of page

Племена долини Омо

Діє:

01.03.2024-31.12.2024

Код програми:

02ETHISOUTHTOUR

Кількість подорожуючих:

Від 1 особи

Напрямок:

Ефіопія

Маршрут і кількість днів

МАРШРУТ: Аддіс-Абеба – Арба Мінч – Джинка – Турмі -Консо

ОПИС ПРОГРАМИ:

День 1:

Зустріч в аеропорту Трансфер в Sheraton Addis або Capital hotel в Аддіс-Абебі. Аддіс-Абеба, що означає "Нова квітка", була заснована імператором Менеліком II у 1887 році. Він обрав це місце через його розташування в межах пагорбів Ентото, тут здавна був центр політики шоанів. Аддіс-Абеба лежить на центральному нагір'ї, що робить місто однією з найвищих столиць у світі. Це приємне і жваве місто з широкими проспектами, вкритими жакарандовими деревами, цікавими музеями та одним з найбільших ринків під відкритим небом в Африці. Столиця багата на вражаючі пам'ятки архітектури, які перемежовуються зі скромними, вибіленими на сонці хатинками.

Розміщення: SHERATON ADDIS HOTEL Система харчування: повний пансіон (сніданок, обід, вечеря)

День 2:

Після сніданку сьогодні ви вирушите в Арба-Мінч. Дорогою ви відвідаєте археологічну пам'ятку Тія (об'єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО), де ви зможете побачити гравіровані стели, які тягнуться через частину південної Ефіопії. Вважається, що ці стели були встановлені між 12-м і 14-м століттями і майже напевно були могильними знаками. Нещодавні розкопки в Тії виявили останки молодих людей обох статей, віком від 18 до 30 років, похованих у позі ембріона. По приїзду в Арба Мінч і залелення в готель, ви почнете з екскурсії містом. Арба-Мінч, що означає "Сорок джерел", є найбільшим містом на півдні Ефіопії. Місто розташоване на висоті близько 1300 м у передгір'ї Рифтової долини, над урвищем з видом на гори, що розділяють озера Чамо та Абайя. Де б і коли б ви не гуляли в Арба-Мінчі краєвиди проголомшливі в усіх напрямках. Арба-Мінч також є неофіційною столицею ефіопської растафаріанської громади. Офіційна назва громади - Всесвітня ефіопська федерація Ямайки.

Розміщення: PARADISE LODGE Система харчування: повний пансіон (сніданок, обід, вечеря)

День 3:

Сьогодні вранці ви поїдете на південь Омо, який часто називають культурним райським садом через широке розмаїття людей і тварин, які його населяють. Спочатку ви заїдете в село Йетнеберш, щоб відвідати плем'я Арі і поспостерігати, як вони роблять місцевий лікер з сорго, часнику і кукурудзи, а також як вони роблять свої горщики. Вони мають найбільші території серед усіх племен у цьому регіоні. Також Арі відомі тим, що розмальовують і шрамують своє тіло, це є частиною їхньої культури. Якщо ви опинитеся в цьому районі в четвер, то обов'язково заїдьте в Кей-Афер, щоб відвідати четверговий ринок. У ньому беруть участь багато прикрашених племен Бена, Арі та Хамер. Після відпочинку в Джинці, ви відвідаєте нещодавно відкритий дослідницький центр і музей південного Омо, який розташований на пагорбі, звідки відкривається чудовий краєвид на центр міста. Антропологічний музей розказує про культури південного Омо.

Розміщення: ECO OMO LODGE Система харчування: повний пансіон (сніданок, обід, вечеря)

День 4: Сьогодні після сніданку ви поїдете до поселень Мурсі, що за 70 км звідси. Мурсі стали культурним символом долини Нижнього Омо. Вони є найвідомішими з носіїв омотської мови, відомими своєю практикою вставляти великі глиняні пластини за нижніми губами своїх жінок і своїм барвистим одягом. Потім ви поїдете в Турмі через Дімеку і Кі-Афер. Турмі - батьківщина племені Хамер, яке відоме своїми прикрасами на тілі, танцями при місячному сяйві (танець Еванґеді) та стрибками з биками. Стрибки з биком знаменують обряд переходу від дитинства до дорослого життя у чоловіків. Оскільки стрибки з биком є ритуальним дійством, це не завжди те видовище, яке можна гарантувати при відвідуванні цього племені. Розміщення: BUSKA LODGE Система харчування: повний пансіон (сніданок, обід, вечеря)

День 5:

Після сніданку ви поїдете в поселення Колчо і відвідаєте племена каро. Каро вважаються майстрами розпису тіла, яким вони займаються, коли готуються до танцю, бенкету або святкування. Вони виживають завдяки сільському господарству, і зберігають незмінну культуру та традиції вже понад 500 років. Потім ви повернетесь до Турмі, щоб відвідати одне з невеликих селищ, де проживає плем'я Хамер. Ці маленькі поселення побудовані виключно з природних матеріалів, таких як глина, дерево і солома. Селища зазвичай складаються з декількох великих родин, які живуть у 10-15 хатинах, і їх відрізняє повна відсутність неорганічних або західних артефактів. Якщо сьогодні понеділок, завітайте на найжвавіший ринок племені Хамер у Турмі.

Розміщення: BUSKA LODGE Система харчування: повний пансіон (сніданок, обід, вечеря)

День 6: Після сніданку ви вирушите до Консо. Культурний ландшафт Консо - це території з обнесеними кам'яними стінами терасами та укріпленими поселеннями у високогір'ї Кондо. Зареєстрований об'єкт ЮНЕСКО, Консо є вражаючим прикладом живої культурної традиції, що простягається на 21 покоління (понад 400 років), пристосованої до сухого ворожого середовища. Народ консо відомий своїми вигадливо оформленими терасами на схилах пагорбів, витонченими тканими матеріалами та різьбленими тотемами, якими вони прикрашають свої могили. У Консо ви відвідаєте село Мачекі, а по дорозі туди знаходиться резиденція королів племені консо, яку також варто відвідати.

Розміщення: KANTA LODGE Система харчування: повний пансіон (сніданок, обід, вечеря)

День 7: Сьогодні після сніданку ви поїдете в Арба-Мінч. Ласкаво просимо на озеро Чамо! Після прибуття ви переїдете в готель і відпочините. Після поплаваєте на човні по озеру Чамо, щоб зблизька помилуватися бегемотами і крокодилами. Це місце відоме під назвою "Азо-Гебея", що означає "Крокодилячий ринок", і одне з головних місць в Африці, де можна побачити великих крокодилів.

Ближче до вечора ви поїдете до племені дорзе в Ченчу (близько 35 км). Дорзе відомі своїми величезними хатинами-вуликами, які є одними з найбільш характерних традиційних споруд, які можна побачити в будь-якій точці Африки. Кожна садиба дорзе оточена ансетом (несправжнім бананом) та іншими рослинами. Крім того, з цього села Ченча походить найкраща в країні бавовна, а традиційна тканина "шама", яку виробляють в околицях Ченчі, вважається найкращою в Ефіопії. Після того, як ви насолодитесь усім цим, ви повернетесь до Арба-Мінч на ночівлю.

Розміщення: PARADISE LODGE Система харчування: повний пансіон (сніданок, обід, вечеря)

День 8:

Вранці вас відвезуть в аеропорт, і ви вилетите назад до Аддіс-Абеби. Сьогодні ваша екскурсія містом включає гору Ентото, найвищу вершину Аддіс-Абеби, з вершини якої відкривається приголомшливий вид на місто та околиці. Це перше поселення в Аддіс-Абебі, де жив імператор Менелік II і побудував свій палац у 1887 р. На вершині гори знаходиться церква Ентото Маріам, музей ефіопських артефактів, а також палац Менеліка II. Коли ви піднімаєтеся на пагорб, температура помітно знижується, а повітря наповнюється ароматом евкаліптів, що ростуть уздовж дороги. Придорожні кіоски пропонують свіжу ефіопську каву. Якщо вас цікавить ефіопський традиційний одяг, можна, залежно від часу, заїхати на ринок Шеро Меда, де є широкий вибір красивих тканин, шалей, шарфів, суконь, топів і ювелірних прикрас, що пропонують гарні ідеї для подарунків. Ваш останній вечір в Ефіопії стане незабутнім в одному з чудових ресторанів Аддіс-Абеби. Ефіопія - це мозаїка людей, які розмовляють більш ніж 80 мовами і насолоджуються різними стилями життя, костюмами і культурними танцями. Скористайтеся останнім шансом випробувати деякі з цих культурних танців і традиційних страв з напоєм тедж (сорт вина з меду), поринувши в неперевершену атмосферу.

Розміщення: SHERATON ADDIS HOTEL Система харчування: повний пансіон (сніданок, обід, вечеря)

День 9: Трансфер в аеропорт на ваш міжнародний рейс додому або продовження подорожі неймовірною Африкою

ТУР ВКЛЮЧАЄ:

✓ Проживання як зазначено програмою, в цих готелях або подібних

✓ Харчування згідно програми

✓ Зустрічі в аеропортах та трансфери

✓ Послуги англомовного гіда-водія

✓ Всі активності зазначені програмою

✓ 24/7 Гаряча лінія та координація подорожі.


В ТУР НЕ ВХОДИТЬ:

✓ Міжнародний переліт

✓ Внутрішні перельоти

✓ Віза

✓ Страхування на час подорожі

✓ Чайові та власні витрати

✓ Додаткові екскурсії, що не передбачені програмою


ВАРТІСТЬ: Залежить від сезону та кількості осіб. Розрахунок просимо дізнаватися у наших тревел дизайнерів.

bottom of page