top of page
  • Фото автораTravel Designer

Все про пляжі Маврикія


Одне з найулюбленіших питань, всіх хто планує приїхати на Маврикій.

Яке узбережжя обрати?

Пляж не варто розглядати від інфраструктури. Детально розбираємо це питання тут.


Всі пляжі Маврикія муніципальні. Тобто будь-яка людина зможе пройти уздовж пляжу готеля, якщо забажає, може зайди в воду, щоб скупатися. А навіть може полежати позасмагати на власному рушнику. Звісно, він не може займати готельні шезлонги або заходити на територію курорта.


На Маврикії є приливи і відливи. Це явище залежить від фаз місяця. Раз на день буває прилив і відлив. Відливи не настільки сильні, що океан геть зникає, такого на Маврикії немає. Під час повного місяця, приливи і відливи більш відчутні.


Північ Маврикія - це самий інфраструктурно розвинений район. Місцевість називають Гранд Бей і містечка поряд Тру о Біш, Гранд Гоб, Пуант о Біш та ін. Тут можна знайти багато крамниць, є базарі і великі супермаркети, бари і дискотеки. Тут місце досить жваве і "тусовочнє". Тут є і дуже дорогі розкішні готелі, і більш бюджетні і навіть віли і апартаменти в оренду.

Пляжі між містечками Тру о Біш до Перебей мають глибокі плавні заходи навіть у відлив, пісочок дрібний і чисте дно.

А ось для пляжів в Черепаховій бухті, раджу вдягати спеціальні черевики. Вона знаходиться ближче до столиці Порт Луї, тут знаходяться кілька готелів високого рівня.


Захід Маврикія - це 2 по інфраструктурній розвиненості місцевість. Райони: Флік ен Флак та Тамарін. Тут також є крамниці та кафе. Декілька гарних готелів різного рівня.

Гарні краєвиди на гори, і поряд є декілька цікавих екскурсійних пам'яток.

Плавні піщані заходи, можуть попадатися шматочки коралів або мушлі. Авжеж з заходу найліпші заходи сонця! Поряд знаходиться острів Бенет*єр, який використовують для відпочинку під час морських екскурсій.


Схід Маврикія - це широченна лагуна.

Найвідоміші райони Бель Мар, Пальмар і Тру до Дус.

До найближчого великого супермаркету їхати +-30хвилин, більше тут невеличкі рибацькі селища.

Пляжі Бель мару і Пальмару рахують одними з найліпших на острові, це широка лінія піску, білий пісок, вода насиченого бірюзового кольору, як на картинках. А ось район Тру до Дус, має лінію узбережжя де рясно ростуть мангрові лісами. Цікавий, але мало освоєний готелями район Пуа Десні, знаходиться недалеко від аеропорту.

На сході, є кілька островів. Найбільш відомий серед них це мальовничій Оленячій острів, якій частково відкритий для громадськості, також має гольф поля, пляжі курортів.


Південь Маврикія - це сама наближена до природи місцевість, подалі від людей (лише кілька місцевих селищ), без крамниць або кафе, лише безмежний океан і тропічна зелень. Тут 2 райони: Ле Морн и Бель Омбр.

Ле Морн знаний своєю мальовничою горою і фантастичними пляжами. Це місце приваблює кайт і вінд серферів зі всього світу. Тут красиві піщані заходи проте можуть попадатися камінці / корали.

Бель Омбр - це більш золотаві пляжі. Рівень води тут не дуже високий до плечей людині середнього зросту.


Сподобалася стаття? Не забудьте поставити вподобайку? А можливо залишилися питання? Їх можна задати в коментарях до цього посту.







Пост: Blog2_Post
bottom of page