top of page
  • Запрошені автори

10 причин відвідати Ефіопію

Сьогодні ми розглянемо одну з найкрасивіших країн Африки - Ефіопію. Вона немає виходу до моря чи океану, але варта того, щоб її відвідати. Тут є старовинні пам’ятки, цікава культура та свої унікальні особливості. Вона є ідеальною дестинацією для людей, які прагнуть пригод та мріють досліджувати цікавинки світу. Якщо це про вас, тоді ласкаво просимо до Ефіопії - перлини Африканського континенту.

Для того, щоб ви переконалися, що вона є однією з найцікавіших країн світу, ми наведемо вам 10 причин відвідати Ефіопію:

1. Побувати в одній з найвисокогірніших столиць світу

Аддіс-Абеба розташовується на висоті 2 300 м над рівнем моря і звідусіль оточене горами та пагорбами. Воно поєднує в собі африканський колорит та сучасну архітектуру. Відвідавши Національний музей Ефіопії ви зможете на власні очі побачити останки однієї з найперших людей на землі - славнозвісної Люсі. Також, місто відоме своїм нічним життям, адже тут є безліч ефіопських кафе з джазовою музикою. Якщо, ви все таки вирішите відвідати Ефіопію, Аддіс-Абеба буде першою точкою у вашому маршруті.

2. Побачити одне з найжаркіших місць на планеті

Западина Данкіль була сформована в ході руху тектонічних плит та є місцем, в якому сформувалася унікальна екосистема. Вона розташована на півночі Ефіопії і тут ви можете побачити безліч дивовижних речей. Саме тут ви побачите лавові озера, діючі вулкани, численні солончаки та різнокольорові гейзери. Ландшафт цього місця скоріше нагадує Марс чи Юпітер, аніж планету Земля. Якщо ви прагнете відвідати цю неземну місцину, варто пам’ятати, що це одне з найжаркіших місць на планеті, де температура влітку сягає більш ніж 40 градусів Цельсія. Це місце таке жарке через те, що знаходиться на висоті 120 метрів нижче моря, є частиною пустельного регіону та, до того ж, досить близько розташоване до завжди теплого Червоного моря, що не несе прохолоду. Найкращим періодом для відвідин буде з вересня по травень, коли температура не піднімається вище 35-40 градусів.

3. Відвідати одну з найперших пам’яток ЮНЕСКО в світі - гірський хребет Симєн

Вражаючої краси гірський масив Симєн розташований на півночі країни та є домом для більш ніж 180 видів тварин-ендеміків, таких як ефіопський козел, мавпи Гелада та ефіопський вовк. Це місце пропонує одні з найкращих шляхів для трекінгу та запаморочливі краєвиди. Тут ви зможете розміститися в одних з найбільш високогірних готелів світу та насолоджуватися сніданком споглядаючи світанок над гірськими вершинами і долинами. Для спраглих до пригод, тут також наявні кемпінг-тури, що проведуть вас по найкрасивішим маршрутам, де ви побачите одну з найвищих гір Африки та водоспади Жінбар.

4. Побачити місце, звідки бере початок річка Ніл

Одне з найпопулярніших та найкрасивіших місць Ефіопії - озеро Тана. Воно особливе тим, що на його островах розташовано кілька десятків монастирів та церков 14-17 століття. Подорож на човні до цих будівель ви запам’ятаєте на все життя, особливо цікавою вона буде для любителів спостереження за птахами. Також, біля озера Тана бере початок Блакитний Ніл. Всю могутність цієї річки можна усвідомити відвідавши його водоспади, де мріє побувати кожен шукач пригод.

5. Дослідити старовинне місто Гондер та його храми

За 2 години їзди від озера Тана є місто Гондер, що нерідко називають африканським Камелотом через значну кількість фортифікаційних будівель на його території. Воно оточене древніми стінами, всередині яких, є палаци, замки, монастирі та храми. Всі вони мають свій особливий стиль, який нагадує арабську, індійську та європейську архітектуру одночасно. Якщо ви відвідаєте Гондер під час релігійного свята Епіфанія або, по іншому, Хрещення, то зможете застати святкування біля Фасілідських лазней, що наповнюються водою лише раз в рік у цей день. 

Це місто зазвичай є класичним відправним пунктом для подальших турів до Симиєнських гір.

6. Насолодитися красою та культурним різноманіттям долини Омо

Ефіопія є багатонаціональною країною, тут говорять більш ніж 80 мовами. Але, найцікавішим місцем, для вивчення народностей країни є долина річки Омо, яка розташована у більш віддаленій - південній частині Ефіопії. Через свою значущість для дослідження еволюції людини, це місце було внесене до списку спадщини ЮНЕСКО. Тут ви зможете побачити колоритне та недоторкане життя місцевих племен. Ми радимо провести в долині декілька днів, щоб мати змогу ознайомитися одразу з кількома з них та зрозуміти всю красу і унікальність цієї місцини. Серед найцікавіших народностей варто згадати: плем’я Мурсі - що відоме на увесь світ традицією носіння тарілок у нижній губі, плем’я Боді, що щороку вибирає найтовстішу людину та плем’я Хамер, що носить досить незвичний традиційний одяг.

7. Взяти участь у кавовій церемонії

В сучасному світі розвивається культ кави. Мабуть, у кожній країні ви зможете знайти цей запашний напій та свої особливості його приготування. Як Китай відомий своєю чайною церемонією, так Ефіопія славиться  кавовою церемонією. Багато хто вважає цю країну батьківщиною кави і вона є однією з найбільших виробників цього продукту. Суть церемонії полягає в тому, щоб проявити повагу та гостинність до гостя дому, тому жодна поїздка в Ефіопію не може обійтися без цього ритуалу.

8. Захопитися архітектурою скельних церков в місті Лалібела

Це середньовічне місто належить до світової спадщини ЮНЕСКО і відоме своїми храмами 13 століття. Його називають “Африканським Єрусалимом”, адже воно також являється християнською святинею. Лалібелу варто побачити, заради архітектури унікальних церков, що були витесані у вулканічній скелі. Крім того, ви зможете відвідати підземні тунелі та дізнатися більше, чому ці будівлі мають саме таке розташування та форму.

9. Дослідити культуру та життя міста Харар

Це місто розташоване поміж пустелею та саванною на сході Ефіопії. Тоді, як Лалібела є важливим осередком християнства, то Харар є мусульманським містом. Воно також внесене до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та відрізняється від решти країни своєю унікальною мовою та традиціями. Туристи відвідують це місто, щоб побачити як вживаються між собою люди та гієни. Кожної ночі деякі місцеві виходять, щоб погодувати гієн, адже ці тварини вважаються захисниками від усього злого. Під час відвідин міста у вас буде можливість прийняти участь в цьому дійстві, а також спробувати унікальну харарську каву.

10. Побачити місто, старіше єгипетських пірамід

Аксум вважається одним з найстаріших міст в Африці, заснованим близько 1000 року до нашої ери. Воно було колискою цивілізації, відомої своїми монолітними обелісками, древніми церквами та пам'ятниками. Також, історія цього міста та й узагалі усієї Ефіопії унікальна тим, що це єдина країна Африки, що ніколи не була колонізована європейцями та й місцеві жителі тут на 70%  православні християни. Відвідавши це місто, ви зможете дізнатися, чому так трапилось та поглибитися в автентичну ефіопську культуру, спостерігаючи місцеві свята, танці та ритуали. До того ж, Аксум розташований в живописному регіоні, оточеному зеленими лісами та гірськими масивами.

Ефіопія - країна, яка вразить вас своєю красою та культурою. Тут ви зможете зануритися в природу, яка зачаровує своїми гірськими хребтами, великими озерами та дивовижними пейзажами. З іншого боку, ви зможете відчути життя місця, де народилася людська цивілізація, відвідавши давні міста, пам'ятники та традиційні селища. Ефіопія - це місце, де зустрічаються історія, природа та культура, створюючи неповторну атмосферу, яка зачаровує кожного, хто ступає на її землю.

На нашому сайті вже є готові програми по Ефіопії або звертайтесь до наших Тревел дизайнерів для організації своєї особливої подорожі в Африку🌺

Автор: Юлія Макогон



Пост: Blog2_Post
bottom of page